Verrassende namen duiken op in voorselectie van Oranje

News
vrijdag, 21 oktober 2022 om 16:30
pexels pixabay 47730f1649691981
Louis van Gaal heeft zijn nieuwe voorselectie bekendgemaakt voor het Nederlands elftal. In de lijst staan een aantal verrassende namen die het tenue van Oranje mogen dragen.
Over een maand gaat het WK in Qatar van start en dus wordt het bijna tijd voor Louis van Gaal om zijn laatste keuzes te maken voor de Oranje selectie. De bondscoach heeft al eerder duidelijk gemaakt dat hij persoonlijk kennis wil maken met zoveel mogelijk spelers en dus rouleert Van Gaal flink in de voorselectie.
Ook deze keer heeft de bondscoach een aantal nieuwe namen meegenomen in de voorselectie. In de lijst staan namelijk drie nieuwe namen, te weten Xavi Simons van PSV, Micky van de Ven van VfL Wolfsburg en Mitchel Bakker van Bayer Leverkusen.
De definitieve selectie voor het WK van 23 tot 26 spelers moet bestaan uit spelers die nu allemaal onderdeel zijn van de laatste voorselectie. Dat betekent dat een aantal opvallende spelers sowieso niet meegaan naar Qatar, zoals Hans Hateboer van Atalanta, Owen Wijndal van Ajax en Joey Veerman van PSV. Georginio Wijnaldum en Bruno Martins Indi haken sowieso af vanwege blessures.

Bewust kleinere voorselectie

Van Gaal had wel de mogelijkheid om te kiezen voor een grotere voorselectie en daarmee zijn opties voor de definitieve selectie uit te breiden. De laatste voorselectie bestaat namelijk uit 39 spelers, terwijl 55 het maximum is.
De bondscoach heeft er bewust voor gekozen om minimaal drie keuzes te hebben voor elke positie en vind 39 eigenlijk al teveel. “Het is een flinke lijst en dat is eerlijk gezegd niet mijn stijl.” Dat laat Van Gaal weten in een persbericht, aldus de NOS. Maar de leermeester zegt dat je altijd moet voorbereid moet zijn op blessures.
De uiteindelijk selectie voor het Nederlands elftal moet uiterlijk op 14 november worden ingediend bij de FIFA. Voor Oranje zal de keuze al gedeeld worden op 11 november, dan heeft Van Gaal een persconferentie gepland.

Populair Nieuws