Fysieke, seksuele en racistische intimidatie en misbruik bij Twitch

News
maandag, 12 oktober 2020 om 17:30
pexelsf1602495363
De streamingsite Twitch, dat onderdeel is van de gigant Amazon komt doorgaans met name in het nieuws met vrolijk nieuws over de content. Maar ditmaal is het totaal anders, want er blijkt een verziekte sfeer te bestaan op de werkvloer, met onder andere fysieke, seksuele en racistische intimidatie en misbruik.
Deze zomer waren er in de game industrie veel beschuldigingen rondom misbruik en intimidatie. De CEO van Twitch, Emmett Shear stuurde naar aanleiding hiervan zelf een interne mail, die nu is uitgelekt en uiteindelijk gedeeld via Twitter:

Meerdere vormen van misbruik en intimidatie bij Twitch

Het zijn mooie woorden van Shear, maar er kwamen hierop wel vele reacties omdat de werksfeer bij Twitch ook niet zo fraai bleek te zijn.

“Twitch veegde herhaaldelijk verhalen van verbale, fysieke, seksuele en racistische misbruik/intimidatie van tafel. Het vond niet alleen plaats bij mij op kantoor, maar ook bij evenementen, in vergaderingen en achter gesloten deuren. Je kon er niet aan ontlopen, we hoorden veel verhalen en zagen het aan onze bureaus.”

En deze reactie staat zeker niet op zichzelf, in totaal hebben zestien (oud-)medewerkers zich uitgesproken. Een andere geïnterviewde zei zelfs dat er bij Twitch 'een expliciete tolerantie voor vrouwenhaat' is.
pexelsf1602495539

Kleine stapjes vooruit

Daarnaast zou er ook vaak op een denigrerende toon over streamers van het vrouwelijke geslacht worden gesproken. Sinds het bedrijf in handen van Amazon is zou de sfeer binnen Twitch iets verbeterd zijn, maar nog lang niet goed genoeg. Het werknemersbestand zou nog steeds niet divers genoeg zijn en Twitch zou beter moeten optreden tegen racistisch taalgebruik op de website, zo klinken de klachten.

Populair Nieuws