Veelgeprezen horrorfilm Master komt deze maand op Amazon Prime

News
donderdag, 03 maart 2022 om 11:30
masr 2022 fg 00000216 still003r mediumf1646235270
Master, het veelgeprezen speelfilmdebuut van schrijver en regisseur Mariama Diallo, is vanaf deze maand wereldwijd te zien op Amazon Prime. De film ging eerder dit jaar op het Sundance Film Festival in première en kreeg overwegend positieve kritieken van critici.
In Master proberen drie zwarte vrouwen hun plaats te vinden op de prestigieuze universiteit Ancaster College in New England. Professor Gail Bishop (Regina Hall) is gepromoveerd tot ‘Master’ (decaan) van een residentie en is daarmee de eerste zwarte vrouw die deze functie aan de universiteit bekleedt. Gail is vastbesloten om een eeuwenoude traditie nieuw leven in te blazen, maar daardoor raakt ze al snel verwikkeld in de beproevingen van Jasmine Moore (Zoe Renee).
Jasmine is een energieke en optimistische eerstejaarsstudent. Niet alleen is ze één van de weinige zwarte studenten in haar lessen, ze krijgt ook nog eens een kamer toegewezen waarvan het gerucht gaat dat het er spookt. Ook professor Liv Beckman (Amber Gray), bevriend met Gail, ervaart racisme op de campus met collega’s die haar recht om erbij te horen in twijfel trekken.
Terwijl Gail probeert de orde te handhaven en haar plichten als Master te vervullen, begint de eens zo smetteloze façade van Ancaster af te breken. Na lang gevochten te hebben om tot de inner circle van Ancaster te behoren, wordt Gail nu geconfronteerd met het gruwelijke vooruitzicht van wat daaronder ligt. De vraag is niet óf de school bezeten is, maar door wie.

Regisseur om in de gaten te houden

Scenarioschrijver en regisseur Mariama Diallo werd vorig jaar door Variety genoemd als één van de tien regisseurs om dit jaar in de gaten te houden. In 2018 noemde Filmmaker Magazine haar als een van de 25 gezichten van de onafhankelijke film.
Master is vanaf 18 maart op Amazon Prime te zien.

Populair Nieuws