Er was een leger aan compatibility testers voor Xbox Series X

News
donderdag, 05 november 2020 om 10:00
xbox series sf1604058701
De Xbox Series X en S release staat voor de deur. Met nog minder dan een week te gaan staan de consoles al klaar voor levering. De console gaat je niet alleen toffe nieuwe games brengen, maar laat je ook bijna alle oude games opnieuw beleven. Om dat mogelijk te maken was een heel leger aan testers nodig voor de backwards compatibility.
Vanaf dag één heeft Microsoft aangegeven dat de next-gen plannen van Microsoft draaien om het behouden van je gamecollectie en daarmee een backwards compatibility waar je U tegen zegt. De Xbox Series X en S hebben dan ook de grootste backwards compatibility catalogus ooit. Nagenoeg elke Xbox game, of het nou een Xbox 1, 360 of One titel is, is te spelen op de nieuwe console. Het bracht wat uitdagingen met zich mee, maar uiteindelijk is het het team van Xbox gelukt, meldt Jason Ronald, Xbox Director of Program Management, in een interview met Inverse. Dit is mede dankzij het leger aan testers die zich tomeloos hebben ingezet voor de backwards compatibility tests bij Xbox.

Testers voor Xbox Series X speelden alle games tussen de 16 en 24 uur

De 500 testers zijn flink aan de slag gegaan met alle games die beschikbaar zijn op de console. Zij speelden de games tussen de 16 en 24 uur om te kijken of ze geschikt waren voor de nieuwe console. Als ze problemen vonden gaven ze deze door aan het backwards compatibility team. Deze ging er vervolgens mee aan de slag zonder tussenkomst van ontwikkelaars.
Een van de grootste problemen die ze tegenkwamen was het zorgen dat de Xbox Series X zich zou gedragen als de oude console als een game van dat platform gespeeld wordt. Er is daarvoor flink gesleuteld door het software engineering team, want een goede spelervaring is en blijft cruciaal volgens Microsoft. Het resultaat is dat niet alleen nagenoeg alle Xbox games goed werken op de Series X en S, maar dat veel games ook nog eens beter presteren.

Populair Nieuws