Twitter komt met voice tweets voor iOS

  Twitter introduceert per direct een nieuwe functie. Voortaan kun je een tweet inspreken. Het resultaat is geen voice-to-text bericht, maar een audiobestand dat je volgers kunnen beluisteren.

  Twitter

  De voice tweet wordt aangeboden omdat er in een tekstbericht vaak nuance verloren gaat. Dat laat Twitter weten op haar officiële blog. Hoewel twitter al vaak genoeg mogelijkheden heeft geïntroduceerd om een bericht te verhelderen of verrijken met foto's, video's, gifs en langere berichten is er een zekere menselijke kwaliteit die uitblijft. Een ingesproken bericht moet die menselijke kwaliteit toevoegen aan een tweet.

  Het opstellen van een voice tweet doe je door op een audiogolf-icoontje te tikken. Tik vervolgens op de opnameknop en je kunt 140 seconden audio inspreken. Als je langer wil praten kan dat: wanneer de tijd op is wordt er automatisch een nieuwe tweet gestart. Alle tweets uit dezelfde opname worden vervolgens als thread geplaatst.

  Wanneer je een voice tweet beluistert op iOS verschijnt er een klein afspeelschermpje onder in beeld. Het afspelen van de tweet gaat gewoon door, ook als je doorscrolt. Ook als je intussen helemaal niet meer met Twitter bezig bent gaat de voice tweet gewoon door.

  Voorlopig alleen op iOS

  De beschikbaarheid van de voice tweet is nu nog beperkt tot een kleine groep gebruikers. Maar in de komende weken moet iedereen op iOS stemberichten kunnen plaatsen. Of en wanneer deze functie naar andere versies van Twitter komt is nu nog onbekend, maar het is niet onwaarschijnlijk dat dit op den duur zal gebeuren. Het is immers geen iOS functie waar Apple de controle over heeft. Voice tweets kunnen wel op alle versies beluisterd worden (het hierboven beschreven afspeelschermpje is wel exclusief voor iOS).

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.