Update - Twitter gaat massaal aan de haal met blauw vinkje

News
vrijdag, 11 november 2022 om 11:30
twitter g1c38e73cd 1280f1671443612
Sinds Elon Musk Twitter gekocht heeft is het hommeles op het sociale medium. Twitter gebruikers zien er de lol wel van in en maken goed gebruik van de nieuwe mogelijkheden.

Update - Complete vinkjeschaos

Het is inmiddels bijna niet meer bij te houden, maar sinds gisteren is het grijze 'Official' vinkje toegevoegd om duidelijk te maken welke accounts echt geverifieerd zijn, is het grijze vinkje verdwenen, is Twitter Blue tijdelijk uitgeschakeld en inmiddels is het grijze 'Official' vinkje weer terug, maar dan direct zichtbaar onder de naam van de Twitter gebruiker. Ook collega techsites weten inmiddels niet meer waar ze aan toe zijn.
Ondertussen heeft Elon Musk een bedrijfsbrede waarschuwing uitgestuurd: als de situatie met het blauwe vinkje niet snel opgelost wordt, zou dat wel eens het einde van Twitter kunnen betekenen. Dit alles tegen een achtergrond waarbij belangrijke stafleden Twitter in rap tempo aan het verlaten zijn en Musk zelf geen vrienden maakt door de 'work at home' policy van het bedrijf te beëindigen.
Alle problemen bij twitter hebben inmiddels ook de aandacht van de FTA (Federal Trade Commission), de handelswaakhond van Amerika over veiligheidsgaranties die het platform moet kunnen bieden. Zwaar weer dus voor Twitter!

Origineel bericht

Elon Musk is de nieuwe eigenaar van Twitter en hij heeft meteen de bezem er flink doorgehaald. De helft van het personeel is ontslagen (en deels weer aangenomen) en het ooit heilige blauwe vinkje, dat garant stond voor de authenticiteit van de twitter gebruiker, is inmiddels gewoon te koop.
Wie voorheen eigenaar was van een dergelijk vinkje, moet vrezen dat blauwe vinkje te verliezen, tenzij die persoon een abonnement neemt op Twitter Blue, wat $8 per maand gaat kosten. Hoewel de abonnement-versie pas net live is, weten diverse Twitteraars hier nu al flink mis- of gebruik van te maken.

Elon Musk zelf slachtoffer van 'blauwe vinkjes'

Nog voordat het abonnement op blauwe vinkjes actief werd was het Elon Musk zelf die uitgebreid slachtoffer werd van de gewijzigde strategie. Zo waren er diverse 'officiële accounts' die hun naam in Elon Musk veranderden en posts in zijn naam gingen versturen.
Dit leidde er al snel toe dat Musk een nieuwe regel uitvaardigde: alle parodie-accounts moesten duidelijk in hun naam aangeven dat ze een parodie waren.
Om niet veel later gevolgd te worden door een melding dat naamswijzigingen helemaal niet meer mochten:
Inmiddels zijn de eerste echte 'gekochte' blauwe vinkjes verschenen en de resultaten zijn als verwacht: het aantal nepaccounts loopt al meteen de spuigaten uit met accounts die zich voordoen als verschillende mensen en bedrijven. Zo is Jason Calcanis (bekend van diverse internetbedrijven) al slachtoffer. Ook Nintendo's geliefde mascotte Mario is iets minder kindvriendelijk dan eerst.

Naast blauwe vinkjes ook grijze vinkjes

Om de verwarring nog wat groter te maken, lanceerde Twitter grijze vinkjes, die de vervanging waren van de oude blauwe vinkjes en dus daadwerkelijk betekenden dat een account echt was. Deze nieuwe vinkjes waren geen lang leven beschoren, in no-time waren die weer verdwenen. Dat heeft niemand ervan weerhouden om flink de draak te steken met de verwarrende vinkjes-situatie.
Dit bericht is bijgewerkt op 11 november 2022.

Populair Nieuws