Twitter concurrent ziet extreme groei sinds overname Elon Musk

News
dinsdag, 27 december 2022 om 11:00
mastodon logof1672134189
Sinds Elon Musk Twitter heeft overgenomen voor 44 miljard dollar, zijn er al veel veranderingen geweest op het platform. Veel gebruikers zijn daardoor vertrokken naar concurrent Mastodon, dat sinds de overname een extreme groei heeft gehad.
Voordat Elon Musk aantrad als CEO van Twitter, wilde hij het platform succesvoller en winstgevender dan ooit maken. Dat is tot nu toe niet gelukt. Sterker nog, sinds de overname zijn veel adverteerders en gebruikers vertrokken en zijn er bijna dagelijks veranderingen doorgevoerd - met weinig succes.
Maar de één zijn dood is de ander zijn brood. Dat heeft Eugen Rochko, de oprichter van concurrent Mastodon, direct gemerkt. In een interview met TechCrunch legt hij uit hoeveel groei hij heeft gezien sinds Musk aan het roer staat van Twitter.

“We hadden een enorme piek in het aantal gebruikers rond het nieuws dat Elon Musk Twitter zou overnemen. En er was nog een piek toen Musk het grootste deel van de medewerkers van Twitter ontsloeg. We hebben nu 2,5 miljoen actieve gebruikers op Mastodon verdeeld over 8000 servers.

Over de laatste 90 dagen hebben 1,8 miljoen downloads gehad op iOS. Android komt met andere cijfers, maar in oktober was onze install base 53,000 toestellen. Dat is nu op 907.000 toestellen.”

Groot succes met klein team

Ondanks de extreme groei van Mastodon, zijn er bij het bedrijf niet veel werknemers actief. Sterker nog, Rochko is de enige full-time medewerkers. De overige mensen van het team, vijf in totaal, zijn freelancers.
De oprichter is wel op zoek naar nieuwe mensen om het team te versterken. Dat gaat niet zo makkelijk voor een bedrijf dat zes jaar heeft geopereerd met één persoon. Dat was vroeger geen probleem, maar met het huidige aantal gebruikers heeft Mastodon zeker meer medewerkers nodig.

Populair Nieuws