True Detective seizoen 5 bevestigd na succes van Night Country

News
vrijdag, 23 februari 2024 om 13:00
true detective nighty country seizoen 4f1708683673
Het vierde seizoen van True Detective is pas net klaar, maar door het succes van Night Country heeft HBO veel vertrouwen in de serie. Er is nu namelijk groen licht gegeven voor seizoen 5.
Na het extreem goed ontvangen eerste seizoen van True Detective, leek de show een gouden toekomst tegemoet te gaan. Maar na een tegenvallende tweede seizoen werd er behoorlijk wat tempo uit de serie gehaald. Het duurde bijna vier jaar voordat True Detective verder ging met seizoen 3 en vervolgens vijf jaar voor seizoen 4.
Het laatste seizoen was ondanks de lange pauze ertussen wel een enorm succes. Sterker nog, met 12,7 miljoen kijkers over de verschillende platformen van HBO, was het zogeheten Night Country het best bekeken seizoen van de anthologie-serie. Dat succes is reden genoeg voor HBO om meteen groen licht te geven voor seizoen 5, zo meldt Variety.

Vertrouwen in de nieuwe schrijver

Night Country was een nieuwe mijlpaal voor True Detective. Het was namelijk het eerste seizoen dat geschreven, geregisseerd en geproduceerd is door Issa López. Voor het nieuwe seizoen is de veelzijdige vrouw opnieuw ingehuurd, als onderdeel van een langere deal. Lopez heeft een contract voor meerdere jaren gekregen om content te maken voor HBO en dus niet alleen True Detective.
In True Detective: Nighty Country speelt Jodie Foster de rol van Liz Danvers, het hoofd van de politie in Ennis, Alaska. Samen met trooper Evangeline Navarro (Kali Reis) moeten een aantal gruwelijke moorden worden opgelost.

Populair Nieuws