Treedt Elon Musk af als CEO van Twitter?

News
maandag, 19 december 2022 om 10:30
twitter g1c38e73cd 1280f1671443612
Elon Musk vraagt Twitter gebruikers of hij terug moet treden als CEO van het platform. De uitslag van de poll zal laten vandaag bekend worden gemaakt.
Sinds Elon Musk de baas werd van Twitter is het flink onrustig bij het populaire sociale medium. Niet alleen heeft Musk een groot deel van het personeel ontslagen, hij heeft ook de ene na de andere controversiële keuze gemaakt, die hij vervolgens weer terug moest draaien. Zo was er het debacle met de 'blauwe vinkjes' die aan moeten geven of een account officieel is, maar die Musk voor een abonnementsprijs wilde verkopen.
Dit weekeinde kwam daar een nieuwe controverse bij toen Twitter ineens het account blokkeerde dat de bewegingen van zijn privéjet volgde, plus diverse journalisten die daarover berichtten. Ook blokkeerde Musk alle accounts die links in hun tweets hadden naar andere sociale media, waaronder Facebook en Mastodon. Al deze maatregelen (behalve die van zijn privéjet) zijn inmiddels teruggedraaid.
Musk gaat er prat op dat hij graag 'de wil van Twitter' volgt en daarom lanceert hij regelmatig polls, waarbij hij de uitkomst zegt te volgen. Tot nu toe heeft hij dat ook daadwerkelijk gedaan. Nu legt Musk zijn eigen rol als CEO van Twitter in de weegschaal. In een nieuwe poll vraagt hij of hij moet terugtreden als CEO van Twitter.

Gaat Musk terugtreden als CEO van Twitter?

Met nog een paar uur te gaan ziet het er niet best uit voor Elon. Er zijn al ruim 14 miljoen stemmen geplaatst en een meerderheid van 57 procent vindt inderdaad dat Elon terug moet treden als CEO. De grote vraag is nu of Elon daadwerkelijk gevolg zal geven aan de uitslag, als die zo blijft als nu en wie er voor hem in de plaats zou komen. Elon zelf zegt dat er niemand is die zijn rol over wil nemen, tenminste, niemand die Twitter ook winst kan laten maken.
Mocht Musk inderdaad terug treden als CEO, dan is dat niet helemaal onverwacht. Al bij zijn start als CEO gaf hij aan die rol slechts tijdelijk te willen vervullen. Mocht hij toch aanblijven, dan belooft hij dat hij belangrijke beslissingen eerst via een poll aan de Twitter gebruikers voor zal leggen.

Populair Nieuws