Toch geen ray tracing voor PS5 Demon's Souls Remake

  Ontwikkelaar BluePoint zou in de remake van Demon's Souls allerlei vernieuwingen aangebracht hebben, waaronder ray tracing. Nu meldt de Mexixaanse website LevelUp.com gesproken te hebben met Gavin Moore, de creative director van de game. In dat gesprek is gezegd dat er geen ray tracing naar de game komt.

  LevelUp meldt dat de gamestudio te veel kosten zou maken om ray tracing in de game te implementeren. Andere verbeteringen in de game zouden daar voorrang op krijgen. Daarbij zou het volgens de Moore te veel tijd in beslag nemen om ray tracing in de game te krijgen, dus moest er een keuze gemaakt worden. Dat Demon's Souls op de PS5 zonder ray tracing zijn levenslicht ziet is jammer, maar wellicht geen groot gemis. De remake van de game kent namelijk nog talloze andere verbeteringen.

  We zullen geen ray tracing aan Demon's Souls Remake toevoegen. Dat is niet omdat de PlayStation 5 dat niet kan, de console kan dit namelijk prima. Het is zoals met alle grafische verbeteringen: er zijn kosten aan verbonden om het aan de game toe te voegen. Als we ray tracing aan de game toegevoegd hadden moesten we iets anders weglaten. Daarbij is er een gelimiteerde tijd voor game development.

  Toen we aan de ontwikkeling van de game begonnen was ray tracing nog niet bekend. Daardoor zat het ook niet in onze originele visie voor de game.

  Gavin Moore, in een interview met LevelUp

  Ontbreken ray tracing voor Demon's Souls een groot gemis?

  Sony meldt op haar website allerlei verbeteringen voor de game, maar meldt niet specifiek in de features dat de game ray tracing heeft. Wel worden de twee gamemodi (4K of een hogere framerate) gemeld op de site en het feit dat de laadtijden flink verkort zijn. Daarnaast maakt Demon's Souls Remake gebruik van de haptische feedback functie die de DualSense controller mogelijk maakt en ondersteunt de game Tempest 3D audio voor geselecteerde hoofdtelefoons.

  Demon's Souls Remake komt uit op 12 november voor de PS5. De game zal de mogelijkheid bevatten om online te spelen, waarbij je andere spelers tegen kunt komen.

  Demon's Souls Remake

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.