TikTok voegt limiet toe voor kinderen die te lang op de App zitten

  Video App TikTok heeft er sinds 19 februari een nieuwe functie bij gekregen. De functie heet Family Safety Mode, hiermee kunnen de ouders bepalen hoe lang hun kinderen naar de video’s op TikTok mogen kijken.

  Ouders kunnen nu via de instellingen een tijdslimiet opstellen in het TikTok profiel van hun kind. Dit kunnen 40 of 60 minuten op een dag zijn, maar ook 90 of 120. Wanneer het limiet bereikt is, kan het kind die dag niks meer op TikTok bekijken.

  Ook zijn er een andere functies bijgekomen om de ouders meer controle te geven. Zo is er een beperkte modus toegevoegd waardoor bepaalde video’s niet kunnen worden weergegeven aan kinderen die er niet oud genoeg voor zijn. Zolang de beperkte modus niet wordt uitgeschakeld, blijft deze werken. De ouders moeten hiervoor een viercijferige pincode als wachtwoord invoeren.

  Daarnaast worden de berichten ook veel beter gecontroleerd. Ouders kunnen vanaf nu de privéberichten van hun kinderen beperken. Ze kunnen instellen wie er berichten kunnen sturen en sommige privéberichten zelfs helemaal uitzetten.

  TikTok heeft een tijd flink onder vuur gestaan. Veel gebruikers van TikTok zijn jong, sommigen zelfs onder de 12 jaar. Het is de laatste tijd veel vaker voorgekomen dat volwassen ongepaste en reacties onder de video’s van kinderen plaatsen. Met de Family Safety Mode krijgen ouders veel meer controle en is er meer beperking van ongepaste berichten en reacties.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.