The Pokémon Company koopt het bedrijf dat Pokémon kaarten maakt

News
dinsdag, 19 april 2022 om 16:30
pexels erik mclean 9661252f1646061039
The Pokémon Company geeft flinke zak geld uit voor een opvallende aankoop, namelijk het bedrijf dat al jaren de bekende Pokémon kaarten maakt. Millennium Print Group was voorheen geen onderdeel van het Pokémon bedrijf, maar daar komt nu dus verandering in.
Wat het bedrijf gaat kosten wil geen van de partijen bekendmaken, maar dat het om een flinke som geld gaat is wel duidelijk. Pokémon kaarten zijn namelijk weer erg populair, zowel bij de jeugd als bij een wat ouder publiek. Dat blijkt vooral als het gaat om speciale editie kaarten of kaarten waar er niet veel van zijn, zoals bijvoorbeeld de Charizard kaart die verkocht werd voor 420.000 dollar en zo zijn er nog veel meer kaarten die voor een zeer hoge prijs worden verkocht. Een zeer zeldzame kaart werd zelfs verkocht voor 900.000 dollar! Dat het bedrijf dus van grote waarde is voor GameFreak en Nintendo is niet zo gek.
Millennium Print Group print sinds 2015 de kaarten van het populaire Pokémon Trading Card Game.

Wat gaat er met de Pokémon-fabrikant gebeuren?

Verder zegt de Pokémon Company dat ze Millennium Print group willen opbouwen tot een nog beter bedrijf met betere communicatie, zodat ze kunnen zorgen voor nog betere Pokémon kaarten en andere Trading Card Games die de kaartenmaker produceert. Ook willen ze de kwaliteit aanhouden en de fans blij maken met nog meer kaarten in de toekomst. Het lijkt er dus op dat liefhebbers van de huidige Pokémon kaarten zich geen zorgen hoeven te maken dat de kwaliteit een duikeling zal maken na de overname.

Populair Nieuws