The Matrix Resurrections kon Hugo Weaving niet overtuigen om terug te keren

News
woensdag, 29 december 2021 om 18:00
the matrix revolutions keanu reeves hugo weavingf1700146708
David Mitchell en Aleksandar Hemon, co-schrijvers hebben bevestigd dat er voorbereidende gesprekken zijn geweest met Hugo Weaving om de rol van Agent Smith weer op te pakken in The Matrix Resurrections. De rol wordt nu gespeeld door Jonathan Groff.
In een recent interview met Gizmodo onthulden David Mitchell en Aleksandar Hemon, co-schrijvers dat Hugo Weaving voorbereidende gesprekken had om terug te keren als Agent Smith in de The Matrix Resurrections, maar is er uiteindelijk nooit terecht van gekomen. De rol wordt nu gespeeld door Jonathan Groff.
Volgens Hemon voegt Groff een nieuwe dimensie toe aan het karakter die hij niet had voorzien tijdens het schrijven van The Matrix Resurrections. In de film zit volgens de schrijver ook een 'verhoogde emotionaliteit', waar de acteur goed bij past.

Wie is Agent Smith?

Agent Smith is in de franchise de belangrijkste tegenspeler van Neo. Smith is een agent van het systeem en had net zoals alle andere agenten de rol om de Matrix te bewaken en te onderhouden. Hoewel Weaving niet opnieuw de rol op zich nam, was hij wel te zien via archiefbeelden uit de originele trilogie. Of Hugo Weaving in de toekomst weer te zien zal zijn in de franchise, is nog bekend, maar de kans is groot Groff de rol opnieuw zal vertolken.

Populair Nieuws