The Last of Us-ster weet wel wie Joel moet spelen in HBO-serie

  Nu The Last of Us Part 2 een groot succes is en HBO een serie rondom de bekende gamereeks ontwikkeld, vragen velen zich af wie de rollen van de hoofdpersonen gaan krijgen. Troy Baker, de acteur die hoofdpersoon Joel vertolkt in de games, heeft wel een goed idee voor wie hij wil zien in de rol.

  In gesprek met Collider vertelt Baker over wie volgens hem het beste Joel kan spelen in de The Last of Us-serie van Chernobyl-maker Craig Mazin. De acteur (en muzikant) laat weten dat hij niemand minder dan Josh Brolin zou willen zien als Joel. Baker legt uit hoe hij Brolin ooit tegenkwam op het vliegveld en hem toen aansprak over een avond waarop ze samen gedronken hadden.

  Bij de ontmoeting op het vliegveld liet Baker aan Brolin weten dat hij een inspiratiebron was voor Baker's acteerwerk in The Last of Us. Hij drukte Brolin dan ook het volgende op het hart:

  If you ever get the call for a character named Joel, I would be honored and I think you would be enriched to play that character.

  Troy Baker

  Zelf laat de acteur weten alles uit de kast te hebben gehaald voor het personage. "Alles wat ik uit Joel wilde halen, heb ik gedaan. Ik heb het onderste uit de kan gehaald wat Joel betreft." De acteur is dan ook benieuwd wie de rol van het iconische personage over gaat nemen. Hij hoopt dat een nieuwe acteur een hele andere kant van Joel kan laten zien.

  Daarom zou hij het ook niet erg vinden als iemand anders waaraan hij nog niet heeft gedacht de rol krijgt. In beide gevallen heeft de acteur het gevoel dat hij wint. Volgens hem kan de keuze vallen op iemand die hij niet zag aankomen of fans roepen dat alleen Baker de rol mag spelen. "Ik win in beide scenario's," grapt Baker.

  The Last of Us

  Verkijgbaar vanaf 14 june 2013

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.