Update - Storing bij Marktplaats zorgt voor duizenden geblokkeerde accounts

  Met iedereen die nu thuis zit wordt er extra veel gehandeld via Marktplaats, maar dat zal voor veel mensen nu even niet kunnen. Door een storing zijn er namelijk duizenden accounts geblokkeerd bij de website.

  Kijk er niet raar van op als je op Marktplaats een product wil kopen of verkopen en je account plotseling is geblokkeerd. De handelssite doet dit normaliter alleen als iemand de voorwaarden overtreedt, maar door een storing zijn er duizenden accounts per ongeluk geblokkeerd, dat maakt een woordvoerder van Marktplaats bekend aan NU.nl.

  “We zijn het exacte aantal van de geblokkeerde accounts nog aan het uitzoeken, maar zoals het er nu uitziet gaat het om zo’n twintigduizend accounts.”

  Woordvoerder Marktplaats

  Marktplaats is momenteel bezig om ervoor te zorgen dat de accounts zo snel mogelijk weer te gebruiken zijn en nemen contact op met de getroffen gebruikers. Er is daarnaast ook een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het probleem. Volgens Marktplaats is het nog niet helemaal duidelijk wat er is gebeurd, maar het lijkt op een menselijke fout.

  Update

  De reden van de storing is inmiddels bekend en de problemen zijn nu dan ook opgelost. De storing bij Marktplaats afgelopen woensdag werd veroorzaakt door een medewerker. De medewerker drukte op een verkeerde knop bij het verwerken van informatie over fraude op de website, deelde Nu.nl. Om dit probleem in de toekomst te voorkomen zal Marktplaats de medewerkers meer trainingen geven en meer beveiligingen inbouwen in het systeem.

  Gebruikers hebben weer toegang tot hun accounts en kunnen weer producten kopen of verkopen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.