Storing bij ING, Vodafone en Ziggo

News
donderdag, 02 april 2020 om 17:30
26444034243 5fbf55b906 zf1594734428
Dat er de laatste tijd veel storingen zijn is geen verrassing. Doordat de hoognodige maatregelen genomen moesten worden, werken de meeste mensen vanuit huis.
Het was al duidelijk dat internetproviders het zwaar zouden krijgen. Netwerken worden een stuk meer belast door onder meer video conferences en de grote hoeveelheid films en series die gestreamd worden. Nu veel contact via Skype en FaceTime gaat, krijgt het internet het zwaar te verduren.

Ziggo

Ziggo is een van de zwaarst getroffen. Er verschenen al de hele week meldingen van internetproblemen in verschillende regio’s. Vanuit Amsterdam, Den Haag en Amersfoort verschijnen vandaag de meeste meldingen. Hoewel Ziggo er ongetwijfeld hard aan werkt om deze problemen op te lossen blijft het netwerk overbelast.

Vodafone

Ook Vodafone mobiel internet heeft het zwaar. In AlleStoringen verschijnt een stijgende lijn aan meldingen vanuit de regio’s Amsterdam, Almelo en Gennep. Vooral mobiel internet heeft het zwaar, met daarop volgend mobiele telefoon. Sommige mensen hebben helemaal geen netwerk of bereik meer.

ING

ING loopt vast met inloggen. Als het inloggen al mogelijk is lijkt er ook nog een behoorlijk probleem te zijn met iDeal betalen. Weer lijkt Amsterdam het hardst geraakt te worden door de internetproblemen met daarop volgend Den Haag en Rotterdam.

Maatregelen tegen overbelasting

Netflix heeft de kwaliteit een beetje teruggeschroefd en zal daarom geen 4K streams meer aanbieden komende weken. Andere streamingdiensten volgden hierin om zo internet overbelasting te voorkomen. Sony heeft de downloadsnelheid omlaag gegooid om zo ook een steentje bij te dragen.

Populair Nieuws