Steam gaat kortingsmodel aanpassen

News
dinsdag, 22 februari 2022 om 11:00
steam summer sales 131263f1615562733
Gamingplatform Steam gaat binnenkort haar beleid rondom kortingen aanpassen. Veel games worden op het platform in de korting gezet, terwijl dit eigenlijk gewoon een prijsverlaging is. Daar gaat Valve nu wat aan doen.
Veel uitgevers en ontwikkelaars zetten hun producten lukraak in de sale op Steam, keer op keer, week op week. Dit wordt gedaan zodat de game goedkoper lijkt, en zodat de consument denkt dat deze maar kort beschikbaar zal zijn voor een aangepaste prijs. Alleen zijn er vaak games die op andere platformen al goedkoper zijn. Of denk aan games die eigenlijk op een oneindige sale staan. Dat ziet er natuurlijk aantrekkelijk uit, wie kent nou niet dat heerlijk groene kortingskaartje van Steam.
Toch heeft Valve besloten wat verandering in de regels door te voeren, die hier een stokje voor zouden moeten steken. Dat blijkt uit documentatie van SteamWorks.

De nieuwe regels voor kortingen op Steam

Vanaf 28 maart 2022 zullen studio’s en ontwikkelaars zich aan deze regels moeten gaan houden:
  • Bij de launch van een game mag u een kortingsactie houden, zodra deze over is, mag u na 28 dagen een nieuwe lanceren.
  • Het is niet meer mogelijk uw product duurder te maken in alle valuta, 28 dagen na een korting.
  • Het is niet meer mogelijk een korting te houden op een product 28 dagen nadat deze in een korting is geweest, met uitzondering van Steam seizoen-evenementen.
  • Korting op Steam seizoen-evenementen zijn niet langer mogelijk 28 na het einde van uw launch kortingsactie, of 28 dagen na een verhoging in prijs in alle valuta.
  • U kan de prijs van uw product niet langer aanpassen als deze reeds in een korting is, of binnenkort op schema staat om korting te krijgen.
  • Het is niet langer mogelijk uw product voor meer dan 90 procent af te prijzen, of lager dan 10 procent.
  • Aangepaste kortingen kunnen niet langer lopen dan 2 weken, of korter duren dan 1 dag.
Mogelijk gaan we binnekort dus niet meer zoveel aanbiedingen zien op Steam als voorheen. Toch zullen we tijdens de vele Steam Sales alsnog kunnen genieten van mooie kortingen.

Populair Nieuws