Star Wars Squadrons naar 120fps op next-gen, maar niet op PS5

News
maandag, 30 november 2020 om 8:00
star wars squadronsf1634200069
De 3.0 update van Star Wars Squadrons is uit en zo ook de volledige patch notes van de update. Opvallend genoeg zijn sommige updates alleen voor Xbox Series X|S en niet voor PS5. Het gaat specifiek om support voor 120fps en 4k resolutie.
De 3.0 update van Star Wars Squadrons werd eerder deze maand aangekondigd als update die nieuwe content naar de game zou brengen. Maar zoals veel grote updates, brengt versie 3.0 van de game ook bug fixes en andere verbeteringen. Zo worden framerates tot 120fps en resoluties tot 4k nu ondersteund op Xbox Series X|S, maar niet op PS5.

Slaat Star Wars Squadrons PS5 over voor next-gen?

De volledige patch notes laten ons weten dat er op PS5 wel sprake is van ‘betere visuele kwaliteit en belichting’. Specifieke getallen worden alleen niet genoemd, terwijl dat wel voor Xbox gebeurt. Dit terwijl 4k en 120fps wel mogelijkheden zijn op PS5.
Mogelijk heeft dit te maken met een verschil in hoe Microsoft en Sony omgaan met cross-gen releases. Op Xbox geldt dat de Xbox One versie en de Xbox Series X versie niet als afzonderlijke producten in de winkel liggen, maar als ‘Xbox versie’, die ondersteund wordt op zowel de oude als nieuwe generatie. PS4 en PS5 games zijn wel afzonderlijk verkrijgbare producten, dus wellicht komen 4k en 120fps naar een dedicated PS5 versie van de game.

Wat voor updates brengt Star Wars Squadrons nog meer?

Behalve de grafische updates van de game brengt versie 3.0 ook een nieuwe multiplayer map en nieuwe componenten voor schepen. De volledige patch notes zijn terug te lezen op de website van EA. In de loop van december komt er een volgende update waarin in ieder geval twee nieuwe schepen worden toegevoegd.