Star Wars dag brengt grote eer voor Carrie Fisher

News
dinsdag, 25 april 2023 om 14:00
Er zijn waarschijnlijk weinig plekken op de wereld waar je zoveel bekende namen bij elkaar ziet als op de Hollywood Walk of Fame. Maar er zijn natuurlijk altijd nog mensen die er eigenlijk nog wel aan toegevoegd moeten worden. Binnenkort krijgt Star Wars-actrice Carrie Fisher een ster op de Walk of Fame.
Er kan geen twijfel over bestaan dat de cast van de originele Star Wars-trilogie iconisch is. Verschillende hoofdrolspelers zijn dan ook al te vinden op de Hollywood Walk of Fame. Carrie Fisher, die Leia Organa speelde in de films, ontbreekt alleen nog. Daar komt binnenkort verandering in.
Op 4 mei, ook wel bekend als May the Fourth of Star Wars-dag, wordt Carrie Fisher postuum geëerd met een ster op de Hollywood Walk of Fame. Haar ster komt vlak bij die van Mark Hamill (Luke Skywalker) te liggen en aan de overkant van de straat ligt de tegel van Debbie Reynolds, Fishers moeder. Billie Lourd, de dochter van Fisher, neemt de eer namens haar overleden moeder in ontvangst.
Star Wars was niet de enige beroemde film waar Fisher in te zien was. Ze speelde ook rollen in When Harry Met Sally en The Blues Brothers. Op tv speelde ze rollen in onder andere 30 Rock en Sex and the City. Fisher was ook schrijver van romans en haar eigen memoires.

Nog meer Star Wars-sterren op de Hollywood Walk of Fame

Fisher is de laatste van de drie grote Star Wars-sterren die op de Walk of Fame terechtkomt. Harrison Ford heeft al enige tijd een ster op de straat en zoals gezegd komt Fishers ster vlak bij die van Mark Hamill te liggen. Verder zijn bijvoorbeeld ook Alec Guinness (Ben Kenobi) en Christopher Lee (Count Dooku) geëerd met een Walk of Fame-ster.