Update - Spotify storing zorgt voor problemen bij iPhone

  De iOS-app van Spotify zorgt voor veel problemen bij iPhone-gebruikers. De populaire muziek-app kampt met een wereldwijde storing. Sinds vrijdagmiddag krijgt Spotify van over de hele wereld klachten binnen.

  Gebruikers van Spotify kunnen de app niet meer opstarten of worden zonder pardon uit de app gegooid. Spotify start wel op, maar sluit zichzelf vervolgens af. Ook het verwijderen en herinstalleren van Spotify heeft geen zin.

  Spotify opstarten in vliegtuigmodus de 'oplossing'

  Wel lijkt het er op dat wanneer de app in vliegtuigmodus gestart wordt, het wel te doen. Zonder internet kan er wel alleen naar gedownloade muziek en podcasts geluisterd worden.

  Spotify zelf weet van de storting. De Zweedse muziekstreamingsdienst laat via Twitter weten te werken aan een oplossing. Hoelang het probleem zich nog zal aanhouden, is nog niet bekend. Muziekliefhebbers die via Android op Spotify zitten, hebben nergens last van. Zij kunnen dus rustig verder luisteren naar muziek.

  Het probleem bij Spotify zou te maken hebben met Facebook. In het systeem van Facebook zit een probleem dat Spotify laat crashen. Facebook zegt de storing te onderzoeken. “We onderzoeken een toename in foutmeldingen van onze iOS SDK die ervoor zorgt dat bepaalde apps crashen."

  Update - Storing voorbij

  De storing van Spotify is na twee uur vol problemen grotendeels verholpen. Dit maakt het Zweedse bedrijf bekend via Twitter. Problemen voor iOS- en Android-gebruikers moeten nu weer verholpen zijn, waardoor iedereen weer muziek zou moeten kunnen streamen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.