Sony bevestigt: PS4 naar PS5 save-transfers mogelijk

News
maandag, 12 oktober 2020 om 9:00
ps5 controllerf1592919068
Sony heeft in een recente blogpost aangegeven dat het mogelijk is om de savegames van je PS4-games naar de PS5 over te zetten. Door deze save-transfers neem je straks alle opgeslagen voortgang naadloos mee naar de nieuwe console.
Sony heeft bevestigd op haar PlayStation Blog dat straks opgeslagen gegevens kunnen worden overgedragen van PS4 naar PS5. Sony meldde dat die naadloos kan door via Wifi-gegevensoverdracht de gegevens van de ene naar de andere console door te sturen. Sony biedt de mogelijkheid in ieder geval, maar dat betekent niet dat dit voor elke PS4-game beschikbaar zal zijn. Het zal volgens Sony altijd 'een beslissing van de ontwikkelaar zijn'.
Bij het opstarten van de PlayStation 5 zal het mogelijk zijn om een gegevensoverdracht te doen, waardoor onder meer de save-transfers geïnitieerd kunnen worden. Voor cross-gen titels als Marvel's Spider-Man: Miles Morales en Sackboy A Big Adventure geldt dat er snel na de release een optie komt om de savebestanden over te zetten. Dit zal voor beide games dus niet meteen beschikbaar zijn.

Naast save-transfers ook cloudopslag ondersteund

Sony wist naast het goede nieuws rondom de save-transfers ook te melden dat PS Plus-leden en PlayStation 5-bezitters hun digitale bibliotheek gesynchroniseerd kan worden. Hierdoor kunnen games van de ene console naar de andere console overgezet worden zodra het PlayStation account tussen de PS4 en PS4 gesynchroniseerd is. Datzelfde geldt voor cloudopslag. PS Plus-leden kunnen momenteel al gebruik maken van cloudopslag voor savefiles en meer en dit zal naadloos meegenomen naar de PS5.
Sony merkt hierbij wel op dat PS Now games geen verbeterde prestaties zullen krijgen op de PS5. Wel is het zo dat de meeste PS4-games, op een handjevol na, geschikt zullen zijn om op de PS5 te spelen. Welke games er niet op de PS5 werken lees je in dit artikel.