Onofficiële PS5 faceplate verkoper onder vuur door Sony

  Het is bijna tijd voor de PS5 release en we hebben de console zelfs al in huis. Maandenlang hebben we informatie gekregen over hoe de PS5 presteert, hoe deze eruit ziet en wat de mogelijkheden zijn. Zo zagen we tijdens de teardown video van de PS5 dat de faceplates eraf zijn te halen. Veel bedrijven hebben hier op ingespeeld door het verkopen van custom PS5 faceplates. Sony steekt hier nu alleen een stokje voor.

  In dit geval gaat het om de website PlateStation5.com. Deze website verkoopt custom faceplates voor de PS5 in kleuren als rood, chroom, blauw, camo en mat-zwart. Sony heeft alleen een klacht ingediend bij het bedrijf, aangezien de naam van de website te veel lijkt op die van, je raad het al, de PlayStation 5. De website PlateStation5.com zal nu doorgaans bekend zijn als CustomizeMyPlates.com. Hoewel het bedrijf benadrukt dat zij niets te maken hebben met Sony of de PS5 zelf is de klacht aangepakt.

  Sinds dat we de teardown van de PS5 hebben gezien, zagen we ook dat de faceplates van de PlayStation 5 eraf zijn te halen. Hierdoor ging het lampje branden bij veel derde partij verkopers. Tijdens de lancering van de PlayStation 5 waren veel fans namelijk niet blij met het opvallende en grotendeels witte design.

  Sony

  Komt Sony met andere faceplates?

  De release van de PS5 had voor Sony veel kunnen betekenen als het gaat om een divers ontwerp. De PS5 leent zich er namelijk echt voor om in verschillende versies uit te komen. Er zijn al geruchten zat over verschillende PS5-versies, zoals een God of War-versie. Of deze andere ontwerpen er daadwerkelijk gaan komen is nog maar de vraag. Wel zou het een welkome toevoeging zijn.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.