Sony maakt nu al PS Plus game voor eind augustus bekend!

News
woensdag, 26 juli 2023 om 9:00
ps plus ps5f1631005854
Het is pas eind juli, maar nu al weten we alvast één game die eind augustus voor PS Plus gamers beschikbaar gaat komen. Wie daar niet op kan wachten, kan nu al de demo spelen!
Normaliter hanteert Sony een vrij strak schema voor het bekendmaken en releasen van games voor PS Plus. De PS Plus Essential games op de eerste dinsdag van de maand, die van PS Plus Extra en Premium op de derde dinsdag. De bekendmaking vindt dan steeds de woensdag daarvoor plaats.
Voor deze keer maakt Sony een uitzondering. Eén van de gratis PS Plus games voor September is nu al bekendgemaakt en zal ook eerder dan de rest verschijnen! Het betreft hier een day-one release, en wel van de game Sea of Stars. Deze game heeft een lanceerdatum van 29 augustus en op die dag zal de game meteen gratis speelbaar zijn voor PS Plus abonnees.
Sony spreekt in de aankondigingstweet van de game catalogue. Het lijkt er daarmee op dat de game geen onderdeel is van de maandelijkse drie games voor PS Plus Essential en dus alleen beschikbaar zal zijn voor PS Plus Extra en Premium abonnees.

Sea of Stars gratis voor PS Plus abonnees

Sea of Stars is geen PlayStation Exclusive. De game zal ook verschijnen op de Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X/S en PC. De game is van de hand van Sabotage Studio, ook bekend van The Messenger, waar Sea of Stars een prequel van is. De game werd in eerste instantie gefinancierd vanuit een Kickstarter.
Wie de game nu al wil uitproberen, kan vandaag al aan de slag, in de PS Store is een demo van de game verschenen.

Populair Nieuws