Samsung Galaxy Z Flip wordt vandaag uit de doeken gedaan

News
dinsdag, 11 februari 2020 om 14:18
samsung galaxy z flipf1581422346
Tijdens de reclames van de Oscars kwam er een reclamefilmpje van de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip langs. Vandaag wordt de nieuwe telefoon van Samsung officieel aangekondigd in San Francisco tijdens het zogeheten Unpacked-evenement.

Wat weten we al over deze telefoon?

Het scherm van de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip is iets anders dan haar voorganger, de Galaxy Fold. De smartphone vouwt zich horizontaal op en in plaats van een kunststoflaag zal de Galaxy Z Flip een Ultra Thin glaslaag krijgen. Dat zorgt voor meer bescherming en het is ook veel duurzamer dan kunststof. De Flip krijgt daarnaast een Full HD display van 2636x1080 pixels.
Ook is er een tweede scherm waarop je bijvoorbeeld meldingen en de tijd kan bekijken. Dit scherm heeft een beschermingslaag van Gorilla Glass 6. Het geheugen zit op 250GB en 8GB RAM. Er zijn ook drie camera's aanwezig op de Samsung Galaxy Z Flip. Eén aan de voorkant van 10 megapixel en twee aan de achterkant met een ultragroothoekcamera en een reguliere camera. De Samsung Galaxy Z Flip is ook 93 gram lichter dan de Galaxy Fold.

Prijs en Datum

De prijs van de Samsung Galaxy Z Flip zal rond de 1500 euro zitten. Dat is een stuk goedkoper dan de Galaxy Fold die voor ruim 2000 euro over de toonbank ging. De voorganger heeft alleen wel meer geheugen, namelijk 512GB tegenover de 250GB van de Z Flip. Vanuit Samsung is er nog geen exacte datum bekendgemaakt wanneer de telefoon in de verkoop gaat, maar er gaan geruchten rond dat de telefoon op 14 februari in de verkoop gaat. Later vandaag zullen we daar ongetwijfeld meer over horen. De livestream van Samsung gaat om acht uur Nederlandse tijd van start.