'Rockstar-oprichter Dan Houser is een nieuwe game studio begonnen'

News
vrijdag, 02 juli 2021 om 10:30
gta 6 releasef1579595428
Vorig jaar werd de gamesindustrie opgeschrikt door het vertrek van Dan Houser bij Rockstar. De voormalig topman van de ontwikkelaar lijkt nu terug te zijn met een nieuwe game studio.
Rockstar is één van de grootste en meest geliefde ontwikkelaars ter wereld. De Grand Theft Auto- en Red Dead Redemption-franchises zijn enorm succesvol en kennen miljoenen fans. Toch besloot Rockstar-oprichter Dan Houser vorig jaar na twintig jaar te vertrekken bij de ontwikkelaar. Een reden voor het vertrek is niet gegeven.
Houser lijkt nu terug te zijn gekeerd naar de gamesindustrie, dat meldt Rockstar Mag. Er is namelijk een nieuwe game studio opgericht in het Verenigd Koninkrijk genaamd Absurd Ventures In Games. Daarbij worden twee namen genoemd, een secretaris en Daniel Houser, die de rol van producer en creative director op zich heeft genomen.
Of Absurd Ventures In Games daadwerkelijk een game studio is, is nog niet bekend. Er zijn namelijk erg weinig details bekend over het bedrijf, dat pas op 23 juni is geregistreerd. Volgens de beschrijving is het een ‘ready-made interactive leisure and entertainment software development company’.

Wie is de vervanger voor Dan Houser?

Na het vertrek van Dan Houser is er geen vervanger aangekondigd bij Rockstar voor zijn werkzaamheden. Houser was bij Rockstar voornamelijk verantwoordelijk als schrijver voor bijna alle games die de studio heeft geproduceerd. Mede-oprichter en broer Sam Houser is nog steeds president van het bedrijf.