Rockstar fixt probleem met GTA Online op PS5, Xbox Series X

News
dinsdag, 15 maart 2022 om 10:30
gta online headerf1631114478
De nieuwe versie van GTA V voor Xbox Series X en PS5 is eindelijk hier. Ook GTA Online krijgt een update voor de nieuwe consoles. Je hoort je bestaande GTA Online-profiel over te kunnen zetten, maar dat werkte bij lancering niet voor iedereen.
Voor sommige spelers zal de nieuwe release van GTA V en GTA Online een mooi moment zijn om opnieuw te beginnen. Maar veel spelers zullen, zeker met GTA Online, hun profiel en progressie willen behouden. Rockstar biedt dan ook de mogelijkheid om je profiel eenmalig over te zetten naar de nieuwe versie van de game, maar voor een specifieke groep spelers werkte dat niet.
Spelers die hun profiel al eens hadden gemigreerd van PS4 of Xbox One naar PC konden niet migreren naar PS5 of Xbox Series X. De game ziet het profiel waarschijnlijk als één dat al gebruik heeft gemaakt van de eenmalige migratie. Maar dat is niet de bedoeling.

Probleem met profielen snel opgelost

Al snel nadat het probleem bekend was liet Rockstar op Twitter weten dat er aan een oplossing gewerkt werd. Inmiddels is er een oplossing gevonden en kunnen PS4 en Xbox One-spelers die hun profiel naar PC hadden gemigreerd ook upgraden naar PS5 en Xbox Series X.
Dat betekent alleen niet dat iedereen kan upgraden naar de nieuwe release van GTA Online. Spelers wiens profiel is aangemaakt op PC kunnen hun profiel niet migreren naar één van de nieuwe consoles. Mocht je dus hebben overwogen om je oudere PC te vervangen door een console, dan kun je je GTA Online-progressie niet meenemen.
Wie wil upgraden naar de PS5 of Xbox Series X/S-release van GTA V of GTA Online kan dat nu doen. De upgrade is tijdelijk heel goedkoop te verkrijgen.

Populair Nieuws