Rings of Power seizoen 2 wordt veel grootschaliger

News
dinsdag, 20 december 2022 om 15:30
the rings of power galadrielf1671531128
Voor Amazon is Lord of the Rings een grote kostenpost, maar het lijkt het meer dan waard te zijn. Tijdens een interview schetst de studio het succes van de serie en de toekomst belooft veel goeds, inclusief een grootschaliger tweede seizoen.
Tijdens een gesprek met Deadline vertelt Vernon Sanders, Head of Global TV van Amzon dat de gok met de Lord of the Rings serie zich 'meer dan uitbetaald heeft'. Het eerste seizoen van de serie heeft 465 miljoen dollar gekost, dit zorgde ervoor dat de verwachtingen van kijkers hoog lagen.
Rings of Power is een spin-off serie en prequel op The Lord of the Rings films. Deze fantasy franchise heeft veel trouwe fans opgebouwd na de films, daarom is een vervolgserie een slimme zet geweest voor Amazon Prime en dat blijkt ook uit de kijkcijfers.

Records verbroken

Amazon Studios chief Jennifer Salke zei in 2021 dat Rings of Power 'een gigantisch wereldwijd publiek' moet hebben om het prijskaartje te verantwoorden. Dat doel is behaald samen met nog meer andere doelen die de serie heeft.
De serie Rings of Power heeft records verbroken bij Prime Video vertelt Sanders in het interview. De meeste kijkers waren tussen de 18 en 34 jaar oud en de serie heeft meer dan 100 miljoen kijkers bereikt. Ook zijn er meer Tolkien boeken verkocht via Amazon na de serie.

Rings of Power seizoen 2 wordt groter

De toekomst van Rings of Power zal volgens Sanders spectaculairder worden nu Sauron zijn stappen gaat zetten. De studio zegt veel geleerd te hebben van de gevechten uit het eerste seizoen. Het tweede seizoen zal grotere gevechten uit het boek gaan laten zien.
“We gaan het tempo verhogen”, dat vertelde Sanders tegen Deadline. “We gaan meer van het geld op het scherm laten zien. Dat we doen door de schaal en omvang te vergroten, omdat we nu weten hoe we dat moeten doen.”