Releasewindow voor Sony's PS5-exclusive gelekt?

News
zaterdag, 30 september 2023 om 10:00
pexels kerde severin 5961216f1633603917
Het ziet er naar uit dat één van Sony's aankomende PS5 exclusives is gelekt. Het betreft de game die bij Firesprite Sony Studio in ontwikkeling is. Het zou gaan om een horrorgame die exclusief voor de PlayStation 5 in ontwikkeling is.
Zo blijkt uit het LinkedIn-profiel van een voormalig medewerker bij Firesprite. Het betreft Agnes Hvalstad, een concept artist die nu bij Sumo Digital Newcastle werkt, maar voorheen bij Firesprite Sony Studio dezelfde functie bekleedde.
In de beschrijving van haar werkzaamheden bij Firesprite staat vermeld dat één van de projecten waaraan gewerkt werd een onaangekondigde AAA-project is. Daarbij wordt de releasewindow van 2025 genoemd. Een oplettende ResetEra-gebruiker zag het, maakte een screenshot en deelde het online. Vervolgens is de LinkedIn-beschrijving aangepast.

PS5 exclusive is een horrorgame

Momenteel zijn er tal van projecten in de maak bij Firesprite, waaronder een PS5-titel die beschreven wordt als een duistere horrorgame. In de LinkedIn-beschrijving noemt Hvalstad deze titel als het project waaraan ze werkte. Via vacaturebeschrijvingen werd duidelijk dat het gaat om een narrative-driven AAA-horroravontuur, waarbij gebruik wordt gemaakt van Unreal Engine 5.
Intern is het altijd mogelijk dat de releasewindow van de Firesprite-titel nog wordt aangepast. Hvalstad werkt immers sinds mei 2023 niet langer bij de Britse studio. Officieel heeft PlayStation nog niets over de titel gedeeld en ook Firesprite houdt de kaken momenteel stijf op elkaar.
Ben jij benieuwd naar de nieuwe exclusive voor de PlayStation 5 van één van Sony's interne teams? Laat het ons weten in de reacties hieronder!