Rambo: First Blood-acteur Brian Dennehy overleden

News
vrijdag, 17 april 2020 om 10:05
rambo first bloodf1587109007
De Amerikaanse acteur Brian Dennehy is in de nacht van woensdag op donderdag overleden. Dat heeft de dochter van de acteur bekendgemaakt via Twitter.
Gisteren maakte Elizabeth Dennehy bekend daar haar vader op 81-jarige leeftijd is overleden in de nacht. In tegenstelling tot veel andere sterfgevallen in de Verenigde Staten is Brian Dennehy niet overleden aan het coronavirus, maar door natuurlijke oorzaken.
De acteur begon met acteren in de jaren 70, waarin hij voornamelijk kleine rolletjes kreeg. Zijn grote doorbraak kwam met de film Rambo: First Blood. In de film speelt hij antagonist sheriff Will Teasle, die het leven van de titelfiguur zuur maakt. In zijn carrière heeft hij meerdere prijzen in de wacht gesleept, waaronder een Golden Globe voor Beste Acteur voor zijn rol in Death of a Salesman.

Veel invloed op Rambo

Het overlijden van Dennehy maakt veel los bij collega’s waarmee de acteur heeft samengewerkt. Zo noemt Sylvester Stallone hem een groot artiest en laat weten dat Dennehy veel invloed heeft gehad op het personage van Rambo, terwijl Patton Oswalt terugdenkt aan de tijd dat hij en Dennehy werkten aan Ratatouille. Brian Dennehy laat naast dochter Elizabeth nog vier andere kinderen en zijn vrouw Jennifer achter.