Crytek kondigt Crysis Remastered aan

News
vrijdag, 17 april 2020 om 9:34
crysis remasteredf1587103595
Nadat eerder Crytek al diverse tekenen van leven gaf, heeft het bedrijf nu daadwerkelijk bevestigd dat Crysis Remastered in ontwikkeling is. De game komt deze zomer naar PC, PS4, Xbox One en Switch.
De aankondiging hing al even in de lucht. Het twitteraccount van Crysis gaf afgelopen dagen na jaren van stilte ineens weer tekenen van leven, de website van Crysis.com vertoonde een teaser-trailer van een paar seconden, waarbij slimme bezoekers al snel achterhaalden dat de pagina over het cookiebeleid een Crysis Remastered logo bevatte, en al eerder had Crytek techdemo's laten zien van content die verdacht veel op Crysis leek. Inmiddels heeft Crytek dus daadwerkelijk de Remaster van het originele Crysis uit 2007 bevestigd.

Crysis was vooral een techdemo

Hoewel Crysis een best aardige first person shooter was, stond de game vooral bekend als techdemo van de CryEngine, die weer vooral gebruikt werd voor games ontwikkeling die goed samen konden werken met nVidia grafische kaarten. Een eerste versie werd gebruikt voor de game Far Cry, wat later door Ubisoft verder ontwikkeld werd in de inmiddels bekende Far Cry franchise. Crysis gebruikte een verdere ontwikkeling van deze CryEngine en kwam in 2007 uit. Toen de game gereleased werd, stond de Crysis bekend als een van de meest veeleisende games wat hardware en graphics betreft. Het werd dan ook gezien als de benchmark voor PCs. Dit leidde tot de bekende internet-meme "But can it run Crysis?" om aan te duiden of hardware de game op de allerhoogste settings kon draaien.
De aankondiging nu is frappant. De huidige generatie consoles loopt ten einde en iedereen bereidt zich voor op de nieuwe generatie consoles, met veel sterkere hardware. Toch geldt de aankondiging van Crysis voor de huidige generatie, de aankondiging maakt geen melding van PlayStation 5 of Xbox One Series X. Ook interessant is dat de game niet alleen voor PC en de consoles van Sony en Microsoft aangekondigd is, maar ook voor de Switch. De Switch staat niet bekend om zijn enorme grafische kracht. Wellicht wil Crytek met de release van Crysis Remastered laten zien dat hun inmiddels doorontwikkelde CryEngine schaalbaar is, en daarmee klaar is voor de volgende generatie? We zijn benieuwd.

Populair Nieuws