Racistische Monster Hunter film grap leidt tot boycot in China

News
dinsdag, 08 december 2020 om 9:00
monster hunter world actualizacionf1584976520
Monster Hunter is sinds kort een film. Op het witte doek komen alle monster uit de Capcom-franchise tot leven als Mila Jovovich oog in oog met ze staat. In China is de film inmiddels uit de bioscopen geweerd. Een slecht geplaatste grap in de film zorgt daar voor een boycot en een smet op de Monster Hunter naam.
De Monster Hunter film krijgt er in China intussen flink van langs. De film is sinds kort wereldwijd op het witte doek te zien, maar door een slecht geplaatste 'racistische' grap in China niet meer. Daarnaast worden de film én de game gekogeld met kritiek van Chinezen, waarbij de grap in het verkeerde keelgat schoot.
Tijdens een van de scenes zonder monsters in de film, komt in ongeveer tien seconden een grap voorbij die voor de commotie zorgt. In deze scène roept het personage gespeeld door Jin Au-Yeung ineens 'Wat, kijk naar mijn knieën!' (Engels: What? Look at my knees') Als zijn metgezel vraagt wat er met zijn knieën is, roept hij: 'Chi-nese!'. De nadruk in deze grap ligt op het laatste gedeelte van Chinese, wat de woordgrap compleet maakt.

Monster Hunter ban door een zin van nog geen tien seconden

Jammer genoeg vat een deel van de bezoekers dit op als racistisch en kwetsend, waardoor de film al snel uit de meeste bioscopen geweerd werd. en negatieve recensies kreeg. Heet wordt gelinkt aan een racistisch schoolpleinrijmpje waarin de tekst Chi-nese, Jap-a-nese en dir-ty knees voorbij komt.
De tekst in de film zal niet racistisch bedoeld zijn, maar komt behoorlijk knullig over. Hierdoor is niet alleen de naam van de film in China direct besmeurd, maar moet ook de game van Capcom het ontgelden. Ondertussen wordt de film naar verluidt aangepast en zal deze zonder de kwetsende grap opnieuw verschijnen in China. Of de scène ook in de rest van de wereld verwijderd wordt, is onbekend.