PS5 en Xbox Series X grafisch niet gelijk beter

News
woensdag, 29 januari 2020 om 11:58
projectscarlettps5f1570619859
Waar de vorige generaties van consoles vaak nog een grote sprong maakten in grafische kracht, zal dat met de PS5 en de Xbox Series X toch minder zijn.
"We zitten in een tijd waarin de sprong in graphics niet zo groot zal zijn zoals bij de PS1 naar de PS2 of van de PS2 naar de PS3," weet ontwikkelaar Victor Pedreño te melden aan Gaming Bolt. De uitspraak komt niet als een verrassing. Met de huidige generaties consoles zitten we namelijk al tegen fotorealistische graphics aan.
De PS5 en Xbox Series X zullen dan ook voornamelijk complexere werelden bieden. Dat komt doordat de nieuwe CPU's in de next-gen consoles immense rekenkracht hebben. "Zeker drie tot vier keer sterker dan de huidige generatie," aldus Victor Pedreño. De sterkere rekenkracht zal vooral leiden tot betere AI, levendigere werelden en uitgebreidere mechanics.

PS5 en Xbox Series X wel sneller

Ook zegt Victor Pedreño dat de laadtijden een stuk sneller zullen zijn door een mooi stukje hardware, namelijk GDDR6. Deze hardware is al bevestigd voor de Xbox Series X en zal hopelijk binnenkort bevestigd worden voor de PS5. Beide next-gen consoles gaan ook gebruik maken van SSD.
Het is natuurlijk jammer om te horen dat de sprong in graphics niet zo groot zal zijn, maar het mag de pret niet drukken. Er zijn genoeg games die het niet hebben van hun grafische pracht en praal, zoals bijvoorbeeld Minecraft. De PS5 en Xbox Series X zullen dan niet veel bieden als het aankomt op een upgrade in graphics, maar complexere en uitgebreidere games zijn altijd welkom.