PS5 verslaat Xbox Series X/S 'nipt' in aantal verkochte consoles

News
vrijdag, 05 februari 2021 om 11:00
xbox vs ps5f1596704708
De PS5 en Xbox Series X/S kwamen rond dezelfde tijd uit en zijn de grootste releases ooit voor Sony en Microsoft. Toch lijkt de PS5 voorlopig aan het langste eind te trekken als het op het aantal verkochte consoles aankomt.
Inmiddels weten we dat de PS5 4,5 miljoen consoles verkocht heeft in 2020, maar van de Xbox Series X/S weten we het eigenlijk niet. Toch geeft analist Daniel Ahmad van Niko Partners een schatting van hoeveel verkopen er op de naam van Microsoft komen. Ahmad stelt dat de Xbox Series X/S ongeveer een miljoen minder consoles heeft verkocht dan de tegenhanger van Sony.
Dat de PS5 meer verkoopt is niet gek, omdat Sony eerder begon met het produceren van zijn next-gen console. Een miljoen minder verkopen lijkt misschien niet heel veel over de volledige levensduur van de console, maar op deze korte termijn is het een flink verschil tussen de PS5 en de Xbox Series X/S. Is dit dan toch misschien een teken dat de PS5 veel populairder is dan de Xbox Series X/S?

Xbox Series X/S verkopen niet heel belangrijk

Dat de verkopen van de Xbox Series X/S wat achterlopen ten opzichte van de PS5 verkopen is niet heel erg. Microsoft heeft de laatste tijd vrij duidelijk gemaakt dat het vooral nadruk wil leggen op de Xbox Game Pass Ultimate en die diesnt is ook gewoon op PC te krijgen. Toch zal het Microsoft niet heel lekker zitten dat de PS5 in deze korte periode zoveel meer consoles heeft weten te verkopen dan de Xbox Series X/S.
De console van Microsoft moet dan eigenlijk ook nog echt op gang komen. De line-up bij launch was op zich best matig te noemen zonder echt noemenswaardige exclusives. Sony had hier overduidelijk de betere kaarten met Spider-Man: Miles Morales en de Demon's Souls remake. Met de release van enkele grote exclusives zal dit jaar de Xbox Series X/S moeten bewijzen dat het kan concurreren met de PS5.