PS5 productie wordt opgekrikt, console ruim 20 miljoen keer verkocht

News
maandag, 06 juni 2022 om 10:00
playstation 5 thumbf1624433855
De PlayStation 5 is ondanks de schaarste van de console wereldwijd al meer dan 20 miljoen keer verkocht. Dat is flink wat, al heeft nog lang niet iedereen die een PS5 wil deze thuis staan. Sony belooft daarom ook de productie omhoog te schroeven zodat deze mensen er ook een aan kunnen schaffen.
Dit meldt Veronica Rogers, senior vice president en hoofd van de globale verkopen bij Sony Interactive Entertainment in gesprek met gamesindustry.biz. Ondanks de tekorten die de PlayStation 5 plagen is de periode van anderhalf jaar redelijk snel. De PS4 verkocht in net iets minder tijd (iets meer dan een jaar) dit aantal consoles. Rogers meldt dat ze blij is met het resultaat en dat de teams sinds de release van de console hard werken om iedereen de next-gen gaming console te kunnen laten kopen. Ook dankt ze de fans van de console voor hun support.
Interessanter is wat ze te melden heeft aan iedereen die nog staat te springen om een PS5 te kopen:

PS5 voorraad mondjesmaat beschikbaar

De verhoging in de PlayStation 5 productie is nog niet doorgevoerd, maar de console is zo nu en dan wel te koop. Zo meldden we op 3 juni nog dat de console in verschillende Media Markt filialen beschikbaar is. Onder andere Amsterdam-Noord en Utrecht lijken de console op voorraad te hebben. Als je er dus nog steeds een wil, dan kun je daar terecht zolang de voorraad strekt. Het gaat hier wel om een bundel met een extra controller, een QWARE PlayStation 5 starterskit met daarin wat accessoires zoals een laadkabel en een oplaadstation voor de DualSense controllers, en een game, namelijk Call of Duty Vanguard. De console in kwestie is de PlayStation 5 Disc Edition.
Wanneer er een echte constante stroom van PS5 consoles op gang komt is nog niet gemeld. Dit zal naar verwachting nog wel een tijdje duren, gezien de productie ook afhankelijk is van externe leveranciers voor bijvoorbeeld chips.

Populair Nieuws