PS5 probleem is zeer slecht nieuws voor PS Plus abonnees!

News
maandag, 08 november 2021 om 13:00
pexels kerde severin 5961216f1631282702
De PS5 heeft sinds kort een nieuw probleem, wat te maken heeft met de CMOS-batterij. Het leek erop dat Sony een oplossing heeft gevonden voor het probleem, maar nu blijkt dat het alsnog zeer slecht nieuws zal zijn voor PS Plus abonnees.
Het lijkt erop dat Sony goed nieuws heeft voor bezitters van een PlayStation 5, behalve voor PlayStation Plus abonnees. Zo werd er eerder dit jaar al gemeld dat de PlayStation 5 CBOMB/CMOS problemen had. Dit houdt in dat als de batterij van de console leeg is, je alle mogelijkheden om digitale games te spelen verliest, als je de PSN servers ermee op zouden houden. Sony heeft een aantal maanden geleden het probleem aangepakt en grotendeels opgelost, maar nog niet helemaal.
Does It Play heeft op Twitter gedeeld dat de fysieke games voor de PS4 en PS5 problemen hadden met het downloaden als je een lege batterij hebt op je console, dit is dus niet meer het geval. Dit geldt ook voor de digitale games voor de PlayStation 5, maar er is wel een uitzondering. Je kan namelijk niet meer games downloaden die je hebt verkregen via PlayStation Plus als je last hebt van het CMOS-probleem!

Waarom werken je PS Plus games niet meer?

Als je een game hebt gekregen met PlayStation Plus, dan heb je die games niet echt gekocht, maar huur je ze van Sony. Als je PlayStation Plus abonnement stopt, dan heb je immers ook geen toegang meer tot de games. Als de CMOS-batterij leeg is, dan kan de PS5 niet meer bij het PlayStation Network checken of de licentie actief is, waardoor je de games vervolgens niet kan spelen.
PlayStation Plus is natuurlijk meer dan alleen de games die er gratis bij krijgt. Zo heb je de dienst nodig als je überhaupt online wil spelen op de consoles van Sony. Toch zijn de gratis titels wel één van de belangrijkste redenen voor gamers om hun abonnement elke maand te verlengen. Dit probleem is dus zuur nieuws voor abonnees en het is te hopen dat Sony dit ook kan oplossen. Mocht dit niet opgelost kunnen worden, dan kan dit op termijn een groot probleem worden, wanneer de batterij bij steeds meer PS5 consoles leeg zal lopen.