PS5 games vereisen behoorlijke opslagruimte

  Dat next-gen games wat meer ruimte nodig zouden hebben op de schijf van de console viel te verwachten. Toch is de vereiste ruimte op PS5 hier en daar wat groter dan verwacht. De Ultimate Launch Edition van Spider-Man: Miles Morales neemt bijvoorbeeld meer dan een tiende van de interne opslagruimte van de console in beslag.

  Via een pagina gewijd aan PS5 games en accessoires kunnen enkele specificaties van aankomende PS5 games bekeken worden, waaronder de ruimte die ze in zullen nemen op je console. De Ultimate Launch Edition van Spider-Man: Miles Morales (die een remaster van Marvel’s Spider-Man bevat) is met 105 GB een extreem geval, maar ook de standaard versie van de game vereist 50 GB vrije ruimte. De Demon’s Souls Remake vraagt om 66 GB.

  Voor sommige games ligt dit in de lijn der verwachtingen: de Game of the Year Edition van Marvel’s Spider-Man neemt op de PS4 ook zo’n 55 GB in beslag. Demon’s Souls, daarentegen, is ruim vijf keer zo groot als Sekiro: Shadows Die Twice en ruim twee keer zo groot als Bloodborne, twee eerdere PS4 games van FromSoftware.

  PS5 opslagruimte is uit te breiden

  De standaard opslagruimte op een PS5 is 825 GB. Op zich geen kleine ruimte, maar het lijkt erop dat er niet veel games voor nodig zijn om hem vol te maken. Het geheugen kan natuurlijk uitgebreid worden, maar dat wordt dan wel een extra uitgave.

  Enorme games geen nieuw probleem

  Ook in de afgelopen generatie was het al gebruikelijk om vrij grote games te zien. Helaas lijkt het erop dat er nog geen oplossing is, of dat ontwikkelaars de tijd niet nemen om er een te zoeken. Gelukkig is het meestal mogelijk om een game te verwijderen om ruimte vrij te maken zonder dat je opgeslagen gegevens verloren gaan.

  Marvel's Spider-Man - Miles Morales

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.