PS4 ondersteuning moet langer doorgaan dan bij PS3

News
donderdag, 17 december 2020 om 17:30
screenshot 2019 12 02 at 135903f1582128996
Sony is van plan om de PlayStation 4 langer te ondersteunen met games dan dat ze met de PlayStation 3 gedaan hebben. Dit geeft de CEO van het bedrijf, Jim Ryan, aan tijdens een interview dat hij hield met het nieuwsplatform EDGE. Er zullen dus langer games uit blijven komen voor de PlayStation 4.
Uiteindelijk zal de PlayStation 5 de focus natuurlijk helemaal overnemen, maar dit zal langer duren dan de vorige keer. Hoewel je natuurlijk het liefst games speelt op een zo goed mogelijke console, zit er nu dus minder haast achter het kopen van de PlayStation 5 dan dat dat er zat bij de release van de PlayStation 4.

Minder goede ervaring

Een probleem dat wel voor zal komen is dat de kwaliteit van de games op de PlayStation 4 beduidend minder dan op zijn grote broer. Een voorbeeld hiervan is het recentelijk uitgebrachte Cyberpunk 2077, wat op de PlayStation 4 nog meer bugs en glitches kent dan op de PS5. Veel games zullen gemaakt worden met bepaalde prestatiemogelijkheden die alleen een next-gen console of PC echt goed kan runnen. Dit betekent gelukkig niet dat de games hierdoor onspeelbaar zullen zijn op de PS4, maar wel minder goed dan mogelijk is.

Langer dan de PlayStation 3

We zullen nog langer nieuwe titels krijgen voor de PlayStation 4 dan dat we dat bij de PlayStation 3 kregen. Daar was het na twee a drie jaar wel ongeveer klaar met de PS3 games en werd je bijna gedwongen over te schakelen naar de volgende generatie. Nu zal dat dus gelukkig langer duren.
Wat vinden jullie ervan dat er langer PlayStation 4 games uit zullen blijven komen? En willen jullie zo snel mogelijk een PlayStation 5 bemachtigen of gaan jullie nu toch nog even wachten?