PS4 games op PS5 overzetten doe je zo

News
vrijdag, 06 november 2020 om 13:00
schermafbeelding 2020 11 06 om 102041f1604654475
In een nieuwe video op het YouTube-kanaal van PlayStation kunnen we zien hoe je jouw PS4 games over kan zetten naar jouw nieuwe PS5. Sony laat weten dat dit op een aantal verschillende manieren kan. Zo kun je gebruikmaken van hardware, maar kun je ook alles uploaden via PlayStation Plus. Eerder liet Sony al weten dat de PS5 backwards compatibility werkte met bijna alle PS4-games.

PS4 games overzetten naar PS5

In een video van Sony worden er een paar mogelijkheden uitgelegd om PS4 games over te zetten naar de PS5. De eerste poging kun je doen via Data Transfer. Hiermee verbind je jouw PS4 en PS5 door Wifi of een netwerkkabel. Vervolgens voer je de stappen op het scherm van je PS5 uit en je bent klaar om los te gaan.
Sony laat weten dat de data op de achtergrond wordt overgezet. Hierdoor kun je blijven gamen op jouw PS5. Je kunt overigens ook een PS4-schijf in de pS5 stoppen om daar vanaf te spelen.
Als je veel PS4 games op een externe schijf hebt staan kun je deze ook gebruiken. Je verbindt deze met de PS5 en vervolgens speel je de PS4 games vanaf deze schijf. In de video wordt dit aangeraden, aangezien je dan de PS5 opslag bewaart voor de grote PS5 games.

PS5 gebruiken om te downloaden

We stappen even af van de hardware en gaan over op een stukje online. Je kunt namelijk jouw PS4 games gewoon downloaden naar de PS5 via de PlayStation Store. Zorg er dan wel voor dat je bent ingelogd op hetzelfde account, anders kun je alles opnieuw gaan kopen.
Als je al die PS4 games uiteindelijk op jouw gloednieuwe PS5 hebt geïnstalleerd wil je natuurlijk ook je opgeslagen data gebruiken. Hiervoor kun je gebruikmaken van PlayStation Plus Cloud Saves, een USB-stick of Data Transfer op de PS5.