Prijzen Ziggo internet weer omhoog

News
maandag, 09 mei 2022 om 15:30
ziggof1677671421
Het leven wordt duurder en het internet is daarop geen uitzondering. Ziggo heeft bijvoorbeeld aangekondigd haar tarieven te verhogen. De pakketten worden gemiddeld 2,12 euro duurder.
Per 1 juli gaan de prijzen van Ziggo’s diensten omhoog. De meeste internetpakketten worden daarbij duurder. De provider beweert dat dat noodzakelijk is omdat de prijzen van netwerkapparatuur en energie ook omhoog gaan.
Gemiddeld stijgen de prijzen van het internet met zo’n 3,5 procent. Dat is niet niks, maar het blijft nog wel ruim onder het historisch hoge inflatiepercentage, dat inmiddels al boven de tien procent ligt. Ziggo wilde de prijsstijging bewust zoveel mogelijk beperkt houden.
Abonnementen met internet, interactieve tv en vaste telefonie zijn het meest in prijs gestegen met zo’n 3,50 euro per maand. De verhogingen zijn milder als je alleen internet of internet met tv neemt. Wie het Giga-abonnement (waarbij je profiteerd van bijvoorbeeld zeer hoge downloadsnelheden) heeft kan juist rekenen op een daling van 3,50 per maand.
pexels pixabay 159304f1625657584

Hogere tarieven bij veel providers

Ziggo is niet de eerste die nieuwe tarieven aankondigd. Onlangs maakte ook KPN nieuwe, hogere prijzen voor internet bekend. Ook KPN koos voor een verhoging van 3,5 procent, alleen waren de prijzen bij KPN al lager. Daardoor is de prijsstijging in euro's daar ook lager dan bij Ziggo.
Ziggo dekt zich bovendien ook in voor verdere prijsstijgingen. Het bedrijf heeft nieuwe voorwaarden waarbij het zich het recht voorbehoudt om de prijzen jaarlijks te verhogen. Het percentage zal dan gelijk zijn aan de consumentenprijsindex van het CBS.