Prijs van de Netflix abonnementen stijgt in Europa, maar niet in Nederland

  Netflix is al even bezig om in Europa de prijzen van de abonnementen te verhogen. Het ene na het andere land ziet de prijzen van de streamingdienst stijgen. De prijzen voor het Netflix abonnement in Nederland worden voorlopig niet aangepast volgens Netflix, maar België moet er wel aan geloven.

  De Belgische website HLN maakte dit bekend. De prijzen in ons buurland stijgen best flink. Het Standaard abonnement gaat in België 11,99 per maand kosten en het Premium abonnement stijgt naar 15,99 euro. In beide gevallen een stijging van twee euro per maand. Het Basic abonnement gaat als enige niet omhoog en blijft op 7,99 euro staan.

  Met dit laatste abonnement is alleen in SD-kwaliteit te streamen en er is maar één stream mogelijk. De prijzen gaan direct in voor nieuwe abonnees, maar bestaande klanten betalen pas per de eerstvolgende factuur het hogere tarief.

  Prijs Netflix abonnement in Nederland niet hoger

  Volgens Netflix worden de prijsverhogingen noodzakelijk doorgevoerd in landen waar Netflix eigen lokale series aanmaakt. Je zou verwachten dat de prijzen daardoor in ons land ook stijgen.. De voertaal van Netflix series in Nederland en België is namelijk hetzelfde en bovendien kent ons land een paar eigen producties zoals Ares en Undercover. Netflix heeft al aangegeven dat dit niet het geval is. In Nederland zijn de prijzen eind 2017 gestegen en in het begin van afgelopen jaar werd er onderzoek gedaan naar de prijzen die Nederlandse abonnees willen betalen voor de streamingdienst. Daaruit is geen prijsstijging voortgekomen. Wij kunnen dus voorlopig nog met een gerust hart tegen de huidige prijzen blijven streamen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.