Pokémon Go-achtige Pikmin game is nu in Nederland te spelen

News
dinsdag, 02 november 2021 om 15:00
pikminf1635853637
Pikmin Bloom is nu gelanceerd in Europa, waaronder in Nederland! De game is vergelijkbaar met Pokémon Go en is bedoeld zodat mensen naar buiten gaan.
Vorige week konden mensen uit Singapore en Australië al Pikmin Bloom spelen op iOS en Android. Nu kan deze game ook gespeeld worden in Europa. De game is free-to-play, maar heeft wel in-game aankopen.
Nintendo en Niantic hadden afgelopen voorjaar al aangekondigd te werken aan deze game, maar de titel had toen nog geen naam. De app is speciaal bedoeld voor wandelaars, net zoals de Pokémon Go-app van Niantic. In de app kunnen spelers Pikmins laten groeien door te wandelen, de Pikmins lopen vervolgens met je mee en verzamelen fruit en nectar voor je.
Er zijn in totaal zeven soorten Pikim die allemaal hun eigen unieke kenmerken hebben, zo kunnen sommige vliegen en zijn anderen juist heel sterk.
Verder kunnen spelers ook foto’s maken tijdens de wandeling die ze hebben afgelegd. Deze foto’s kun je opslaan in je Lifelog, een dagboek waarin je kan zien hoeveel stappen je hebt gezet.

Pikmin games

De Pikmin-franchise werd voor het eerst uitgebracht op de GameCube in 2001. De franchise heeft vier delen, waarvan de laatste originele uitkwam op de 3DS. Pimin 3 kreeg in 2020 nog wel een remaster op de Nintendo Switch. In de games moeten spelers kleine, plantachtige wezens genaamd Pikmin gebruiken om vijanden te verslaan, objecten te dragen en bruggen te bouwen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties