PlayStation 5 update verhelpt data transfer problemen

News
donderdag, 10 december 2020 om 8:15
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
Sony heeft een nieuw systeemupdate voor de PlayStation 5 uitgebracht. De update werd eerst niet voorzien van patch notes, maar nu is duidelijk wat er precies verbeterd is. Zo verhelpt de PS5-update problemen met data transfers vanuit de PS4.
De systeemupdate voor de PlayStation 5 werd eerst alleen omschreven met de woorden 'verbetert systeemprestaties'. Achteraf heeft Sony toch bekendgemaakt wat die prestaties die verbeterd zijn precies inhouden. Op de PlayStation website wordt nu gemeld dat de problemen rondom data transfers vanuit de PS4 aangepakt worden. Zo worden downloads tijdens data transfers niet meer geannuleerd en behoren de errors tijdens het invoeren van een tekstbericht tot het verleden. De derde aanpassing die Sony aanpakt in deze update is heeft alles te maken met problemen rondom de Wifi-verbinding. Deze moet een stuk stabieler zijn.

PS5-update brengt ook een aanpassing naar de DualSense controller

Zodra je de update installeert, kan het zijn dat je console vraagt om je DualSense controller op de PlayStation 5 aan te sluiten. Er is namelijk ook ruimte voor een aanpassing in de software van de PS5-controller. Hiervan is niet duidelijk wat er precies aangepast is.
De update zal overigens vanzelf starten zodra je je PS5 aanzet. Als dit niet het geval is, kun je de update ook afdwingen via het menu van de console. De update is ruim 860MB groot, maar zou niet al te veel tijd in beslag nemen.