Phil Spencer: "Release Xbox Series X niet uitgesteld, games mogelijk wel"

News
vrijdag, 01 mei 2020 om 17:30
xbox series xf1637772091
De release van de Xbox Series X staat gepland rond de feestdagen. Volgens Phil Spencer zal de lancering van de next-gen console niet worden uitgesteld door het coronavirus, maar games kunnen mogelijk wel vertraagd worden.
Sinds de uitbraak van het coronavirus wordt er gespeculeerd over een uitstel van de Xbox Series X en PS5. Door de sterk verminderde productie in Azië konden er lange tijd geen of minder onderdelen worden gemaakt voor de next-gen consoles.
Toch heeft de uitbraak van COVID-19 geen invloed op de release van de Xbox Series X, zo laat Xbox-baas Phil Spencer weten tegenover CNBC. Games kunnen mogelijk wel uitgesteld worden, zegt de topman. Xbox zal bovendien ook geen studios gaan dwingen om een game op de markt te brengen, ‘als het simpelweg nog niet klaar is’.

Nieuwe Halo op de Xbox Series X

Eén van de grote titels voor de next-gen console van Microsoft is Halo Infinite en die ligt volgens de ontwikkelaar ook op de planning. Het avontuur van Master Chief krijgt eindelijk een vervolgens na het in 2015 uitgekomen Halo 5: Guardians. Infinite zal alleen niet exclusief lanceren op de Series X, maar ook op de Xbox One en PC. Microsoft wil geen exclusives voor alleen de Xbox Series X uitbrengen in de eerste jaren, om meer spelers de mogelijkheid te geven om de nieuwe games te spelen.