Paramount brengt The Godfather terug naar het witte doek

News
dinsdag, 08 februari 2022 om 17:00
the godfatherf1644334843
Binnenkort kan je eenmalig je favoriete maffiafamilie terugvinden op het grote scherm. The Godfather bestaat namelijk bijna 50 jaar en om dat te vieren staat er iets speciaals gepland!
De Godfather komt weer terug naar de bioscoop. Het bekende werk van Francis Ford Copolla wordt namelijk door Paramount tijdelijk weer terug gebracht naar het grote scherm. De film zal weer vertoond worden vanwege het naderende 50-jarige jubileum van het origineel uit 1972. De trilogie zal eenmalig terugkomen en te zien zijn in tientallen Nederlandse bioscopen van 24 tot en met 27 februari.
De verfilming van het boek van Mario Puzo beschrijft de opkomst en ondergang van de beruchte familie Corleone. Voor wie de film nog nooit gezien heeft is dit zeker een aanrader want de Godfather-reeks wordt wereldwijd gezien als een van de belangrijkste filmtrilogieën uit de filmgeschiedenis. Bekend van quotes zoals “I’m gonna make him an offer he can’t refuse” en “Revenge is a dish best served cold” heeft de Godfather trilogie destijds veel fans gekregen. Toch zullen de films inmiddels wat verouderd zijn. Niets is minder waar want het productiebedrijf van Coppola, American Zoetrope, heeft het op zich genomen om in drie jaar tijd de gehele trilogie te restaureren.
Speciaal voor het gouden jubileum van de film heeft de befaamde regisseur Francis Ford Coppola ook een boodschap ingesproken voor alle fans van de Godfather.
Bekijk hieronder de boodschap van regisseur Francis Ford Coppola:

Het verhaal van The Godfather

De bekende films van de Godfather gaan over de maffiafamilie Corleone. Met Marlon Brando aan het hoofd van één van de gevaarlijkste Italiaanse families krijg je een kijkje in de onderwereld van New York. Een clan bestaande uit zes families heerst namelijk over de onderwereld van New York en Don Vito Corleone staat aan het hoofd van de Corleone familie. Maar ook een invloedrijke maffiafamilie is niet veilig voor gevaren van buitenaf én binnenuit. The Godfather is een verhaal over wraak, verdriet, passies en jaloezie en heeft dan ook niet voor niets drie Oscars gewonnen, waaronder voor beste film.