Overwatch 2 update moedigt spelers aan om te stoppen met spelen

News
maandag, 12 december 2022 om 18:00
overwatch 2f1665057495
Overwatch 2 is nu behoorlijk populair, na een ietwat rommelige lancering. Een nieuwe update voor de game moedigt nu alleen spelers aan om te stoppen met spelen.
Hoewel Overwatch 2 een flink aantal overeenkomsten kent met het origineel, zijn er ook een aantal aanpassingen doorgevoerd. Zo zijn matches nu vijf tegen vijf, is er een specifieke verdeling voor het aantal rollen en zijn lootboxes vervangen door een battle pass.
Spelers zijn nu alleen ook achter een andere verandering gekomen. Het eerste seizoen is namelijk ten einde en dat betekent dat Blizzard rewards uitdeelt voor spelers die aan Ranked hebben deelgenomen. Alleen krijgen spelers nu niet meer beloningen op basis van de hoogste rang die ze tijdens het seizoen hebben behaald, maar op basis van hun huidige rang aan het einde van het seizoen.
Blizzard heeft de verandering nog eens duidelijk gemaakt in een update. Daarnaast is door de ontwikkelaar ook onthuld dat de rang van spelers zal dalen aan het begin van een nieuwe seizoen. Naarmate spelers weer Ranked gaan spelen, zullen ze ‘weer terug klimmen naar een rang die hun ware niveau reflecteert’.

Averechts effect door Overwatch 2 verandering

Waarom Blizzard de verandering heeft doorgevoerd is niet helemaal duidelijk. Het moedigt spelers namelijk niet aan om Overwatch 2 vaker te spelen. Sterker nog, het heeft juist het averechtse effect.
Via de subreddit van Overwatch geven namelijk meerdere spelers aan dat ze simpelweg stoppen met spelen wanneer ze een bepaalde rank hebben behaald. Verder spelen kan immers negatieve gevolgen hebben op de rewards die ze aan het einde van het seizoen krijgen. Misschien moet Blizzard dus nog eens goed kijken naar de verandering.