OV-bedrijven willen mogelijk reserveringssysteem invoeren

News
vrijdag, 24 april 2020 om 15:30
Door het coronavirus is de ruimte in het openbaar vervoer sterk beperkt. Om te volle bussen en treinen te voorkomen, zijn OV-bedrijven aan het nadenken over maatregelen, waaronder een reserveringssysteem.
Momenteel wordt er weinig met het openbaar vervoer gereisd in Nederland. Volgens verschillende busmaatschappijen hebben ze maar tien procent van het gebruikelijke aantal reizigers. Toch denken de OV-bedrijven na om te volle vervoersmiddelen te voorkomen, dat meldt het NRC. De bedrijven hebben door de anderhalve meter-maatregel maar 25 procent beschikbaar van de normale capaciteit.
Er wordt door de verschillende bedrijven in samenwerking met de overheid over meerdere oplossingen nagedacht, waaronder een reserveringsapp. Toch liggen niet alle mogelijkheden binnen handbereik, dat laat Staatssecretaris van Infrastructuur Stientje van Veldhoven weten aan de NOS.

Preventief maatregelen nemen

Met de huidige situatie kunnen de OV-bedrijven de reizigers zonder al te grote problemen vervoeren, maar er wordt voornamelijk naar de nabije toekomst gekeken. De anderhalve meter-regel zal naar verwachting nog een lange tijd blijven gelden, terwijl er eerder mogelijk al bedrijfstakken aan het werk kunnen. Daardoor zal de druk op het OV wordt verhoogd, terwijl de capaciteit laag blijft.

Populair Nieuws