Opmerkelijk: Netflix regisseur geeft budget uit aan crypto en luxe auto's

News
maandag, 27 november 2023 om 18:30
netflix1f1623844084
Een nieuw project van Netflix kostte al 55 miljoen dollar maar tot de dag van vandaag is er nog geen aflevering afgerond van deze serie. Regisseur Carl Erik Rinsch heeft namelijk miljoenen van het budget uitgegeven aan crypto, aandelen en luxe auto's.
In een opvallende wending heeft regisseur Carl Erik Rinsch, na een genereuze investering van Netflix van maar liefst 55 miljoen dollar voor zijn nieuwste sciencefictionserie Conquest, een eigenzinnige weg ingeslagen met het bestede kapitaal. In plaats van het volledig in de beoogde productie te steken, heeft Rinsch een flink deel van het geld op onconventionele wijze gebruikt.

Ongeveer 10,5 miljoen dollar van het toegewezen budget belandde op de aandelenmarkt, waar Rinsch helaas 5,9 miljoen dollar verloor. Niet ontmoedigd door dit verlies, waagde de regisseur zich met succes aan de wereld van cryptocurrency. Zijn initiële inleg van 4 miljoen dollar in Dogecoin resulteerde in een opbrengst van maar liefst bijna 27 miljoen dollar(!).
Met zijn nieuw verworven fortuin leidde Rinsch een flamboyante levensstijl, investerend in luxe auto's zoals een Ferrari en vijf Rolls-Royces, designerkleding, horloges en extreem dure meubelstukken.

Een moderne charlatan

Alleen, terwijl Rinsch genoot van zijn luxe levensstijl, heeft Netflix nog geen enkele aflevering van Conquest ontvangen. Dit heeft geresulteerd in een arbitragezaak, waarbij Netflix streeft naar resultaten of de terugkeer van het geïnvesteerde bedrag. In tegenreactie eist Rinsch zelfs nog eens 14 miljoen dollar van Netflix voor vermeende schade. Het lijkt er sterk op dat de serie Conquest er nooit van gaat komen.

Populair Nieuws