Netflix geeft groen licht voor Black Mirror seizoen 7

News
donderdag, 23 november 2023 om 16:30
black mirror seizoen 6f1686836929
Na het succes van het zesde seizoen wordt Black Mirror beloond. Seizoen 7 van de creatieve serie is namelijk bevestigd door Netflix.
Black Mirror staat erom bekend losse verhalen te vertellen per aflevering, in plaats van een geheel verhaal per seizoen. Die verhalen gaan vaak over een dystopische toekomst waarin technische uitvindingen die de wereld vaak op een slechte manier doen veranderen.
De hitserie kwam eerder dit jaar met het zesde seizoen. Dit, vooralsnog tot nu toe, laatste seizoen werd wederom erg goed bevallen bij kijkers en critici. Netflix heeft daarom nu seizoen 7 aangekondigd voor de serie. Dat meldt Variety.

Black Mirror steelt harten fans

Seizoenen van Black Mirror zijn vaak relatief kort, ergens tussen de drie en zes afleveringen. Toch, door het format van losstaande afleveringen en de lengte van deze afleveringen, is er genoeg voor Black Mirror fans om naar uit te kijken.
Het is nog even afwachten wanneer seizoen 7 van Black Mirror zal verschijnen. Tussen seizoen 5 en 6 zal een lange periode van maar liefst vier jaar. De reden daarvoor was een erg ingewikkelde situatie wat betreft rechten. De Black Mirror-makers kozen ervoor hun productiebedrijf te verlaten en verder te gaan onder een nieuwe naam bij Netflix. Het oude productiebedrijf, dat onder Endemol Shine valt, had alleen nog de rechten voor Black Mirror in handen. Endemol Shine werd in 2020 gekocht door Banijay Group die de rechten voor de show licentieert richting Netflix.