Ontwikkelaar geeft meer details over Phantom Blade Zero

News
maandag, 29 mei 2023 om 14:00
xgn google image
Tijdens de recente PlayStation Showcase werd Phantom Blade Zero aangekondigd, een intrigerende en sfeervolle samoeraigame die momenteel in ontwikkeling is bij S-Game Studio. Hoewel de eerste trailer nog mysterieus was en we weinig details kregen, heeft het ontwikkelingsteam op Discord meer informatie gedeeld over wat we kunnen verwachten van deze langverwachte game.
Volgens S-Game Studio zal het spelen van Phantom Blade Zero naar schatting dertig tot veertig uur in beslag nemen. Na het voltooien van het hoofdverhaal kunnen spelers genieten van de uitdagende endgame-content, waaronder multiplayerkerkers die samen met vrienden verkend kunnen worden.
Verder biedt Phantom Blade Zero een spelervaring met elementen van een open wereld, waarbij spelers verschillende wegen kunnen inslaan en een gevoel van vrijheid en verkenning ervaren. Hoewel het geen pure open world-game is, belooft het spel nog steeds een meeslepende wereld waarin spelers kunnen genieten van diverse gameplay-elementen. Daarnaast vergelijkt de ontwikkelaar de combat in het spel met die van de geliefde Ninja Gaiden-reeks.
Om de twijfels van fans weg te nemen over de onlangs getoonde trailer, heeft het bedrijf geruststellend nieuws gedeeld. Hoewel de gevechtsscènes in de trailer filmische camerastandpunten bevatten, bevestigt S-Game dat deze daadwerkelijk in de game-engine zijn opgenomen. Het team heeft echter bewust unieke camerastandpunten gebruikt om de trailer extra impact te geven en spelers een voorproefje te geven van de intense actie die ze kunnen verwachten.

Origineel hoef je niet te spelen

Phantom Blade Zero is een directe opvolger van de populaire mobiele game Phantom Blade: Executioners. Het spel is echter zo ontworpen dat zowel nieuwkomers als fans van de originele game kunnen genieten van het verhaal. Het biedt een op zichzelf staand verhaal dat spelers meesleept in een nieuwe en meeslepende wereld.