Nintendo Switch update laat je screenshots overzetten

News
woensdag, 02 december 2020 om 9:00
nintendo switchf1599555458
Nintendo heeft een nieuwe Switch update uitgerold. Met deze update komt voor het eerst sinds een tijd een nieuwe functie naar de console. Je kan voortaan je screenshots namelijk makkelijk overzetten naar PC of smartphone!
De Switch update voegt eindelijk de optie toe, nadat screenshots lang op de console 'gevangen' zaten. Voortaan kun je met een QR-code draadloos je screenshots en je video's naar je smartphone of tablet sturen. Verder kun je voortaan met een USB-C kabel de Switch op een PC aansluiten om zo je beelden van de console te halen. Per keer kun je maximaal tien foto's of video's draadloos overzetten. Voor zover bekend is er met een kabel geen limiet voor het overzetten.
Een andere handige optie die de update toevoegt is het overzetten van savefiles. Deze kun je makkelijk op een nieuw systeem zetten waarop je ingelogd bent. De enige voorwaarden zijn dat je de opgeslagen data in de cloud hebt staan en dat de game ook op de nieuwe console geïnstalleerd is.

Switch update verandert het menu van de console

De update voor de Switch voegt verder nog een paar nieuwe opties aan het menu toe. Er is voortaan een Trending optie te zien, waarin populaire games voorbij komen. Dit is specifiek gebonden aan games die je vrienden graag spelen, dus per speler persoonlijk afgesteld. Nintendo Online heeft daarnaast zijn eigen sectie gekregen, waarin alle bonussen zoals de gratis NES en SNES-games ingezien kunnen worden.
De update is inmiddels uitgerold, dus wanneer je je Switch aanzet zal deze aangeven dat er een nieuwe versie van de systeemsoftware beschikbaar is.

Populair Nieuws